المقادير
1 كيلو لين
150 جرام عسل أبيض
100 جرام سكر
10 صفار بيض
600 جرام كريمة فريش مخفوق أو نباتي
150 صوص شيكولاته للزينة
نص معلقة فانليا
1 كيلو لين
150 جرام عسل أبيض
100 جرام سكر
10 صفار بيض
600 جرام كريمة فريش مخفوق أو نباتي
150 صوص شيكولاته للزينة
نص معلقة فانليا
هنقدمها في بسكوتة توليب (بسكوت آيسكريم)
مقاديرها
100 جرام زبدة
100 جرام سكر بودر
100 جرام دقيق
100 جرام أبيض بيض
مقاديرها
100 جرام زبدة
100 جرام سكر بودر
100 جرام دقيق
100 جرام أبيض بيض
طريقة التوليب
كل مع بعض يتحط في التلاجة وبعدين تفرديها على الصاج في الفرن لحد ماياخد
لون يسكوت الآيسكريم الجميل وبعدين تطلعيها بسرعة تحطيها في أي إناء
عايزاها تتشكل بشكلة
كل مع بعض يتحط في التلاجة وبعدين تفرديها على الصاج في الفرن لحد ماياخد
لون يسكوت الآيسكريم الجميل وبعدين تطلعيها بسرعة تحطيها في أي إناء
عايزاها تتشكل بشكلة
طريقة الآيس كريم
نحط لتر اللبن على النار ونضيف السكر والعسل ونقلبهم مع بعض ع النار ونتأكد إنهم دابو كويس
بعد كده نجيب الأصفر بيض ونص معلقة الفانيل وناخد جزء من
اللبن إلى حطينا عليه العسل والسكر ونحطه على الأصفر بيض ونقلبه وضفناه
عشان يبقى سائل
ونسويه على النار لحد مايستوى مع التقليب ولما يستوى نصفيه
وبعدين نستنى لما يبرد ويفضل ياخد درجة حرارة التلاجة
نضيف خليط الأصفر بيض على خليط اللبن براحة مع خفق سريع عشان يتجانس ونقلب وإحنا بنحط الخليط على بعضه
وزي ماقولنا الخليط ده أساس الآيس كريم عندك لو عندك مكنة
حطيه فيها معندكيش قلبي بإيدك (ووأستنى لما يبرد ويفضل ياخد درجة حرارة
التلاجة وضيفي ليه الفريش كريم (وفريش كريم عشان طعمه أحلى من الكريم
النباتي)
ونبيته ليلة في التلاجة
وبعدين نضيف الفريش كريم ونقلبه ونضيف بقى النكهه إلى عايزنها[size=21]عايزة تعمليه بالشكولاته حطي كاكاو عايزة تعملي نسكافيه حطي نسكافيه أو فزدق او صوص كراميل
وبعدين ندخله الفريزر وبعد ما يجمد نحطه بمعلقة الآيس كريم في التوليب ونزوقه بصوص الشكولاته
[/size]نحط لتر اللبن على النار ونضيف السكر والعسل ونقلبهم مع بعض ع النار ونتأكد إنهم دابو كويس
بعد كده نجيب الأصفر بيض ونص معلقة الفانيل وناخد جزء من
اللبن إلى حطينا عليه العسل والسكر ونحطه على الأصفر بيض ونقلبه وضفناه
عشان يبقى سائل
ونسويه على النار لحد مايستوى مع التقليب ولما يستوى نصفيه
وبعدين نستنى لما يبرد ويفضل ياخد درجة حرارة التلاجة
نضيف خليط الأصفر بيض على خليط اللبن براحة مع خفق سريع عشان يتجانس ونقلب وإحنا بنحط الخليط على بعضه
وزي ماقولنا الخليط ده أساس الآيس كريم عندك لو عندك مكنة
حطيه فيها معندكيش قلبي بإيدك (ووأستنى لما يبرد ويفضل ياخد درجة حرارة
التلاجة وضيفي ليه الفريش كريم (وفريش كريم عشان طعمه أحلى من الكريم
النباتي)
ونبيته ليلة في التلاجة
وبعدين نضيف الفريش كريم ونقلبه ونضيف بقى النكهه إلى عايزنها[size=21]عايزة تعمليه بالشكولاته حطي كاكاو عايزة تعملي نسكافيه حطي نسكافيه أو فزدق او صوص كراميل
وبعدين ندخله الفريزر وبعد ما يجمد نحطه بمعلقة الآيس كريم في التوليب ونزوقه بصوص الشكولاته